Tort cu nuci si crema de cafea
PrinteazaTort cu nuci si crema de cafea din: oua, zahar, faina, nuca, ulei, unt, ciocolata, cacao, ness, lapte, cafea, esenta de rom.
Pentru blat:
- 7 albuşuri
- 3 ouă
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 5-6 linguri nucă măcinată
- 2 linguri apă
- 3 linguri ulei
Pentru crema:
- 1 plic praf pentru budincă de cafea
- 200 g unt 80% grăsime
- 2 linguri ness
- 1 cană nucă măcinată
- 100 g ciocolată neagră de menaj
- 50 g cacao
- 200 ml lapte
- 200 ml cafea
- 200-250 g zahăr pudră
Pentru sirop:
- 500 ml apă
- 2-3 linguri rom
- 200 g zahăr
Pentru decor:
- 150 g ciocolată neagră
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi ouăle împreună cu zahărul şi torni treptat apă, până se dizolvă cristalele de zahăr şi crema creşte în volum. Baţi albuşurile spumă tare.
Amesteci făina cu nuca măcinată şi o adaugi în crema cu ouă, apoi încorporezi uleiul şi albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia în tava cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.
Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 40 de minute. După ce s-a răcit, îl tai în 3 foi.
Pentru cremă, prepari budinca urmărind instrucţiunile de pe plic şi folosind laptele, cafeaua şi zahărul. O acoperi cu o folie şi o laşi să se răcească.
Mixezi câteva minute untul moale, aflat la temperatura camerei şi încorporezi lingură cu lingură budinca rece. La final adaugi ness-ul, cacaua şi ciocolata topită la bain-marie.
Pentru sirop, fierbi câteva minute ingredientele, la foc mediu. Aşezi un blat pe platou, îl însiropezi, îl ungi cu cremă şi presari uniform nucă măcinată.
Procedezi astfel cu al doilea blat şi acoperi tortul cu blatul rămas, pe care îl însiropezi, de asemenea. Păstrezi tortul în frigider pentru 1/2 oră.
Il glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie, amestecată cu unt şi îl decorezi. Il porţionezi după ce l-ai răcit din nou, încă 2 ore.
Tort cu nuci si crema de cafea
Pofta buna!