Macarine cu branza
PrinteazaMacarine cu branza din: oua, branza, faina, sare, apa, ulei.
- 4 ouă
- 1/2 kg brânză
- făină
- sare
- 1 ceşcuţă apă
- ulei
Mod de preparare:
Din ouă, apă, sare şi făină faci o cocă, pe care o frămânţi atât cât să se poată întinde. împărţi aluatul în două şi întinzi două foi. Fiecare foaie o tai fâşii de 3-4 cm lăţime, iar fiecare fâşie o tai în bucăţele potrivite ca mărime din care faci fundiţe.
Pui pe foc o oală cu apă şi puţină sare. Când începe să clocotească apa, dai drumul macarinelor în apă să fiarbă.
Când sunt fierte, scurgi macarinele, le pui într-un vas şi adaugi brânza, iar pe deasupra pui ulei încins şi amesteci totul uşor, să nu se sfărâme.
Pofta buna!