Stelute cu glazura

Printeaza

Stelute cu glazura din: nuci, scortisoara, amoniac, albus, zeama de lamaie, zahar, faina.

Ingrediente:Stelute_cu_glazura

  • 350 g nuci măcinate
  • 50 g nuci tăiate mare
  • 1 lingură scorţişoară fin măcinată
  • 2 linguriţe amoniac
  • 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
  • 3 albuşuri
  • 1 praf de sare
  • 350 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • circa 100 g faina

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul pudră şi continui să le baţi împreună până când spuma capătă un aspect lucios şi devine omogenă. Păstrezi pentru glazură o treime din spumă.

Amesteci într-un bol spuma de albuşuri rămasă, nucile măcinate, amoniacul stins cu zeama de lămâie, coaja de lămâie şi scorţişoara. Adaugi treptat făină, până când obţii un aluat potrivit de moale, pe care îl ambalezi în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider 1 oră.

Presari pe planşetă nucile tăiate mare şi întinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Tai steluţe cu ajutorul formelor pentru fursecuri şi le pui în tavă, pe hârtie de copt.

Le ungi cu glazura şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mic.

Stelute cu glazura

Stelute_cu_glazura

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.