Chec cu branza si compot
PrinteazaChec cu branza si compot din: branza de vaci, zahar, faina, oua, smantana, cacao, lapte, biscuiti, unt, fructe, sirop de compot, amidon.
- 1 kg brânză de vaci grasă
- 1 3/4 pahar zahăr
- 3 linguri făină
- coaja rasă de la 1 lămâie
- coaja rasă de la 1/2 portocală
- 5 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1/4 pahar smântână consistentă
- 3 linguri cacao
- 2 linguri lapte
Pentru tapetat tava:
- 1 1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt
- 1/4 pahar zahăr pudră
- 1/4 pahar unt topit sau margarină
Pentru decor:
- fructe din compot
- 3/4 pahar sirop de compot
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriţă amidon sau făină
- 2 linguri apă rece
Mod de preparare:
Amesteci pesmetul de biscuiţi împreună cu zahărul şi untul. Cu acest amestec, ungi o formă rotundă sau o formă pentru chec, presându-1 cu mâna, în strat uniform.
Pentru umplutură, ingredientele trebuie să aibă temperatura camerei, mai puţin smântână. Mixezi brânza cu zahărul, ouăle, gălbenuşurile, aromele, făina cernută, iar la final încorporezi smântână rece.
în jumătate din compoziţie, adaugi pudra de cacao şi laptele.
Torni compoziţia albă în forma tapetată, apoi pe cea maro. Coci aluatul în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aproximativ 50 de minute. Laşi prăjitura să se răcească la temperatura camerei, apoi o dai la rece.
Amesteci amidonul cu siropul, zeama de lămâie şi le fierbi la foc mic, până se îngroaşă. Aşezi fructe din compot pe prăjitură şi le acoperi cu glazură călduţă, pe care o torni încet, cu lingura.
Răceşti prăjitura 30 de minute, după care o poţi consuma.
Chec cu branza si compot
Pofta buna!