Mancare cu spanac si dragavei cu carne
PrinteazaMancare cu spanac si dragavei cu carne din: dragavei (stevie), spanac, ceapa, ciocanele de pui, oua, rosii, usturoi, faina, ulei.
- 1 kg dragavei (ştevie)
- 1 kg spanac
- 1 ceapă mai mare
- 4-5 ciocănele de pui
- 2-3 ouă
- pastă de roşii
- 4-5 grăunţi de usturoi
- 1-2 linguri făină
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli bine spanacul şi dragaveiul şi le pui la fiert în apă fiartă cu sare. între timp, pui ceapa împreună cu ciocănele la prăjit în 100 ml ulei.
După ce au fiert spanacul şi dragaveiul, le scurgi şi le pasezi în strecurătoare cu lingura de lemn. Pui verziturile peste ceapă şi carne, acoperi cu apă şi laşi pe foc să scădă apa.
Pui puţină apă într-un castron cu făină, amesteci bine să nu se facă cocoloaşe, adaugi pasta de roşii şi pui compoziţia în cratiţă. Adaugi şi ouălele bătute bine, mai laşi timp de 10-15 minute pe foc, iar la final, pui grăunţii de usturoi.
Serveşti mâncărica cu un ou ochi.
Pofta buna!