Tarta de ciuperci cu usturoi

Printeaza

Tarta de ciuperci cu usturoi din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, ceapa, smantana, faina, unt, sare, piper, ulei, galbenus.

Ingrediente:Tarta_de_ciuperci_cu_usturoi

  • 2 pachete aluat foitaj
  • 1,5 kg ciuperci
  • un căţel usturoi
  • o ceapă
  • 100 ml smântână
  • o lingură făină
  • 25 g unt
  • sare
  • piper
  • o lingură ulei
  • un gălbenuş pentru copt

 

Mod de preparare:

Se pune ceapa la călit, apoi se adaugă ciupercile, usturoiul pisat, sarea, piperul. Se lasă pe foc până ce scade toată apa pe care o lasă ciupercile. Se adaugă apoi smântână amestecată cu lingura de făină, si se potriveşte gustul de sare şi piper.

Se unge cu unt o formă mare de copt sau mai multe, mai mici si se pune unul dintre aluaturi.

Se pune amestecul cu ciuperci, se acoperă cu al doilea aluat, se taie surplusul şi se lipesc marginile. Se unge cu gălbenuş, se fac tăieturi fine şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

Tarta de ciuperci cu usturoi

Tarta_de_ciuperci_cu_usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.