Reteta chiftele cu sos
PrinteazaReteta chiftele cu sos din: usturoi, smantana, ou, patrunjel, carne de pui, faina, ulei, paine, suc de rosii, sare, piper.
- 1/2 linguriţă usturoi granulat
- 2 linguri smântână
- un ou
- o legătură pătrunjel
- 2-3 linguri făină
- 2 felii pâine
- 100 ml ulei
- 500 g carne tocată de pui
- 250 ml suc de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de pui se pune într-un castron împreună cu miezul de pâine înmuiat în apă. Se adaugă oul, pătrunjelul şi usturoiul granulat, smântână, sare şi piper.
Se amestecă foarte bine, se formează chiftelele, care se trec prin făină şi se rumenesc uşor doar pe o parte, într-o tigaie cu ulei.
Se scot într-un vas de cuptor, se pune sucul de roşii, se completează cu apă şi se lasă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!