Reteta cartofi cu smantana
PrinteazaReteta cartofi cu smantana din: cartofi, supa, smantana, castraveciori, patrunjel.
- 500 g de cartofi noi
- 500 ml supă de pui
- 200 ml de smântână dulce grasă (pentru frişcă)
- 2 linguri de castraveciori muraţi, feliaţi
- 1 mână mică de pătrunjel, tocat mărunt
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare până când se înmoaie. Se scurg şi se lasă la răcit pe o tavă (nu sub jet de apă). Când se răcesc suficient pentru a fi manevraţi, se taie în jumătăţi sau în sferturi, în functie de mărime.
Într-o cratiţă, se fierbe supa de pui până scade la o treime din cantitatea initială. Se toarnă smântâna şi se fierbe din nou, până scade la jumătate.
Se adaugă castraveciorii, pătrunjelul şi putina sare, apoi cartofii. Se amestecă bine cartofii până se acoperă cu sos, apoi se servesc.
Pofta buna!