Salată de hrișcă cu legume și brânză feta din: hrisca, apa, ardei rosu, castravete, ceapa, branza feta, suc de lamaie, patrunjel. Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale. De asemenea, hrișca este o sursă […]
Salata cu branza cu mucegai
PrinteazaSalata cu branza cu mucegai din: kaizer, salate, carne de pui, branza cu mucegai, oua, paine, ulei de masline, otet, mustar, miere, ceapa.
Pentru salata:
- 6 felii de kaizer
- 2 salate mici, tocate
- piept şi pulpă (rămase de la o friptură de pui), cu pielea îndepărtată şi carnea mărunţit
- 75 g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
- 2 ouă fierte tari, tăiate pe jumătate
- pâine crocantă
Pentru dressing:
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet din vin alb
- lingură muştar de Dijon
- 2 linguriţe de miere lichidă
- cepe verzi tocate mărunt
Mod de preparare:
Se prăjeşte kaizerul până devine crocant şi se pătrunde, apoi se toacă în bucăţi mari.
Pentru a prepara dressingul, se amestecă toate ingredientele cu 1 lingură de apă, sare şi piper.
Se foloseşte salata tocată ca bază, apoi se pun deasupra kaizerul, carnea de pui, brânza şi ouăle fierte.
Se stropeşte cu dressing.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de ardei copți cu branza feta
Salată de ardei copți cu branza feta din: ardei copti, ceapa rosie, castravete, branza feta, masline negre, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, oregano. Ingrediente: 3 ardei copți (roșii, galbeni sau verzi) 1 ceapă roșie mică, tăiată julienne 1 castravete mare, tăiat cubulețe 200 g brânză feta, sfărâmată 10-12 măsline negre, fără sâmburi […]
Pofta buna!