Gulas de vita cu ardei
PrinteazaGulas de vita cu ardei din: ceapa, ardei gras, carne de vita, ulei, sare, piper, paprika, supa de vita.
- 2 cepe
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 800 g carne de vită
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriţă de paprika dulce
- 400 ml supă de vită
Mod de preparare:
Cele două cepe se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi măricele. Ardeii graşi se spală bine, se curăţă de cotor şi de seminţe, se taie în jumătate şi apoi în felii subţiri, pe lăţime.
Carnea de vită (optaţi pentru pulpă de vită) se spală cu apă rece şi se usucă folosind un şervet curat de bucătărie. Se taie şi ea în bucăţi.
Uleiul de floarea-soarelui se pune la încins, într-o tigaie încăpătoare, apoi se adaugă ceapa, care se lasă pe foc până devine aurie. Se pun bucăţile de carne de vită şi se amestecă pentru a se pătrunde uniform. Se asezonează mâncarea cu sare şi piper, după gust, se presară şi paprika dulce şi se amestecă bine.
Peste amestecul de came se pun ardeii graşi (fiind tăiaţi felii subţiri, se vor pătrunde mai uşor) şi supa de vită (dacă nu aveţi, o puteţi înlocui cu un amestec de apă şi vin alb). Tigaia se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc mic, până când carnea de vită s-a pătruns bine.
Gustaţi, periodic, carnea, pentru a nu rămâne crudă.
Pofta buna!