Tort de ciocolata cu capsune
PrinteazaTort de ciocolata cu capsune din: faina, zahar, cacao, praf de copt, sare, iaurt, apa, unt, oua, ciocolata, frisca, capsune.
Pentru blat:
- 150 g făină
- 250 g zahăr
- 40 g cacao
- 1/2 linguriţă praf de copt
- un praf sare
- 125 g iaurt
- 30 ml apă
- 120g unt
- 2 ouă
Pentru cremă:
- 300 g ciocolată neagră
- 400 ml frişcă lichidă
- 200 g căpşune
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Se freacă untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă, în care se adaugă ouăle, unul câte unul. In compoziţia obţinută se încorporează făina, iaurtul si apa şi se amestecă până se omogenizează. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă pentru tort şi se dă la cuptor pâna se coace.
Ciocolata ruptă în bucăţele se bagă la microunde, până se topeşte, şi se lasă la răcit. Separat, se bate frişca spumă, în care se adaugă apoi treptat ciocolata topită şi se amestecă.
Se pune crema peste blatul din formă se presară un pic de cacao şi se ornează cu căpşune. Se lasă la frigider câteva ore, înainte de servire.
Pofta buna!