Muschi de vita cu salata
PrinteazaMuschi de vita cu salata din: morcovi, unt, muschi de vita, unt, ansoa, capere, ceapa, boia, cartofi, smantana, patrunjel, mustar, ulei, otet.
- 140 g de morcovi noi, spălaţi
- 50 g de unt
- 300-350 g muşchi de vită
- 75 g de unt moale
- 1 lingură de ansoa, tocate
- 1 lingură de capere, scurse şi tocate
- 1 ceapa, tocata
- 2 linguri de boia
Pentru piure:
- 2 cartofi albi mari, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi
- 2 linguri de unt
- 75 ml de smântană dulce
Pentru salata de ceapa:
- 1 legătură de patrunjel tocat mare
- 3 cepe feliate
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de otet din vin roşu
- 1 linguriţă de muştar de Dijon
Mod de preparare:
Pentru untul condimentat, se pasează ingredientele cu piper. Se impachetează sub formă de rulou în folie de plastic, se răsucesc bine capetele, apoi se pune la rece păna se întăreşte.
Pentru piure, se fierb cartofii în apă cu sare pană se înmoaie, cam 15 minute. Se scurg, apoi se lasă să se usuce în strecurătoare câteva minute.
Se pasează împreună cu smantâna şi untul, se asezonează şi se păstrează piureul cald. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6.
Într-o tavă, se amestecă morcovii cu 25 g de unt şi se asezonează. Se pun la cuptor 15-20 de minute, până se înmoaie.
Se încălzeste restul de unt într-un vas termorezistent şi se rumeneşte muşchiul de vită 2 minute pe fiecare parte. Se transferă în cuptor şi se coace 10 minute-15 minute. Se lasă deoparte 5 minute înainte de a servi.
Pentru a prepara salata, se amestecă pătrunjelul şi cepele cu ulei, olet, muştar şi se asezonează. Se taie friptura felii şi se serveşte cu piure, morcovi, salată şi două felii de unt condimentat deasupra.
Pofta buna!