Desert cu gem de capsuni
PrinteazaDesert cu gem de capsuni din: zahar, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, gem de capsuni, vanilie.
Pentru blat:
- 200 g de zahăr pudră
- 200 g de unt moale
- 4 ouă
- 200 g de făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri de lapte
Pentru umplutura:
- 100 g de unt, moale
- 140 g de zahăr tos
- extract de vanilie
- 340 g gem de căpşuni
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170° C. Se ung cu unt două forme de copt de 20 cm diametru şi se tapetează cu hârtie de copt. Intr-un bol mare, se amestecă ingredientele pentru blat, până se omogenizează perfect.
Se împarte aluatul între cele două forme şi se uniformizează suprafaţa blaturilor cu o linguriţă. Se dau la cuptor circa 20 de minute până devin aurii. Se scot blaturile şi se pun deoparte până când s-au răcit complet.
Pentru umplutură, se bate untul până capătă o consistenţă cremoasă, după care se încorporează treptat zahărul pudră. Se adaugă şi extractul de vanilie.
Crema astfel obţinută se întinde pe unul dintre blaturi. Se întinde deasupra gem de căpşuni şi se formează un sandvici, punând al doilea blat deasupra.
Se presară puţin zahăr pudră înainte de a servi. Se păstrează până la 2 zile.
Pofta buna!