Placinta cu ton si legume
PrinteazaPlacinta cu ton si legume din: faina, apa minerala, ulei, vin, otet, margarina, sare.
Ingrediente aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă minerală
- 2 linguri ulei
- 2 linguri vin alb
- 2 linguri oţet
- 1 pachet margarina
- sare
Ingrediente umplutură :
- 3 cutii de ton mărunţit
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi
- 2 roşii mari
- 2 linguri bulion
- 10 măsline
- 3 ouă
- 2 linguri lapte
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerni făina, îi faci o adâncitură în mijloc în care torni apa minerală rece şi presari un praf de sare. începi să frămânţi adăugând treptat uleiul, oţetul şi vinul alb. Lucrezi aluatul bine, apoi îl întinzi într-o foaie de 1/2 cm grosime.
Amesteci margarina moale (nu topită) cu făina şi ungi cu această compoziţie foaia de aluat, apoi o rulezi, îi dai forma unui melc, o înfăşori într-o folie de plastic şi o dai la frigider pentru 24 de ore.
A doua zi pregăteşti umplutura: Fierbi ouăle şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece, le cureţi şi le tai mărunt. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o fierbi 4-5 minute, o pui într-o strecurătoare şi o laşi să se scurgă.
O căleşti apoi în ulei, adaugi ardeiul tocat şi roşiile decojite şi tocate mărunt. După ce s-au înmuiat legumele, adaugi bulionul, potriveşti de sare şi piper, mai laşi pe foc 5 minute.
Dai tigaia deoparte, adaugi măslinele fără sâmburi şi după ce s-a răcit compoziţia pui ouăle fierte şi tocate, pătrunjelul tăiat fin, sare şi piper, după gust, apoi tonul din conservă, scurs de zeamă.
Scoţi aluatul de la frigider, desfaci melcul, tai sulul în jumătate şi întinzi din fiecare parte câte o foaie. O întinzi pe prima într-o tavă de aragaz mai adâncă (cu laturile de 31/35 cm) unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
Pui compoziţia de ton şi legume, apoi aşezi a doua foaie şi o înţepi cu furculiţa.Ungi plăcinta cu lapte dulce şi o dai la cuptor pentru 40 de minute, până devine arămie.
Pofta buna!