Tort racoros cu piersici
PrinteazaTort racoros cu piersici din: piscoturi, mascarpone, piersici, smantana, zahar, gelatina, oua, apa, jeleu.
- 10-12 pişcoturi
- 500 g mascarpone
- 8 piersici
- 400 g smântână
- 100 g zahăr
- 10 g gelatină
- gălbenuşuri
Pentru sirop:
- 100 ml apă
- 2 linguri zahăr
Pentru servit:
- 2 pliculeţe jeleu de decor
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu gălbenuşurile, mascarpone şi smântână. Gelatina se prepară conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se amestecă în compoziţia cu smântână.
Intr-o tavă de tort cu pereţii rotunzi se pun pişcoturile însiropate în prealabil în apă cu zahăr.
Jumătate din cantitatea de piersici curăţate de coajă se toacă mărunt, iar jumătate se lasă felii.
Se adaugă piersicile felii peste pişcoturi, iar cele tăiate cubuleţe se pun în compoziţia de smântână, care se toarnă si ea în tavă.
Plicurile de jeleu se prepară conform indicaţiilor de pe pachet si se ornează tortul pe deasupra. Se lasă la frigider 12 ore.
Tort racoros cu piersici
Pofta buna!