Terina de porc si pui cu chutney de agrise
PrinteazaTerina de porc si pui cu chutney de agrise din: file de porc, piept de pui, bacon, ceapa, ou, coniac, sare, piper, cimbru.
- 700 g file de porc
- 4 piepţi de pui fără piele
- 250 g bacon cu fâşii de grăsime
- 2 cepe mici
- 1 ou, bătut
- 45 ml coniac
- 7 g sare
- 3 g piper negru proaspăt măcinat
- 4-5 crenguţe de cimbru
- aproximativ 375 g bacon cu fâşii de grăsime pentru tapetat tava
Mod de preparare:
Taie fileul de porc în cubuleţe şi mixează-le într-un robot de bucătărie până devin foarte fine. Pune carnea într-un bol. Pune puiul în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-l până devine foarte fin. Taie cubuleţe 250 g de bacon şi mărunţeşte-le în robotul de bucătărie.
Adaugă baconul peste carnea de porc şi cea de pui. Taie cepele foarte mărunt în robotul . de bucătărie şi adaugă-le peste carne. Adaugă oul bătut, coniacul, sarea şi piperul. Amestecă bine şi acoperă bolul cu folie alimentară. Lasă în frigider timp de o oră.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Aranjează crenguţele de cimbru la baza unui vas pentru terină de 1,4 I. Dacă nu ai vas pentru terină, foloseşte o formă de chec. Tapetează vasul cu feliuţe de bacon din cele 375 g. Pune cu lingura amestecul de carne în vas şi preseză ferm.
Acoperă cu feliuţe de bacon. Pune capacul vasului şi înfăşoară întregul vas în folie de aluminiu. Pune vasul într-un vas pentru cuptor mai mare în care ai turnat apă clocotită, suficientă cât să ajungă până la jumatatea vasului de terină.
Dă la cuptor pentru 2 ore. Scoate vasul cu grijă din baia de apă, ia capacul şi pune deasupra vasului un tocător de lemn. Aşază deasupra conserve de mâncare pentru a apăsa în jos.
Odată ce terina s-a aplatizat şi s-a răcit, las-o la frigider peste noapte. Scoate-o din formă cu grijă şi serveşte-o cu chutney de agrişe.
Terina de porc si pui cu chutney de agrise
Pofta buna!