Cotlete de porc cu miere, cartofi si sos de iaurt
PrinteazaCotlete de porc cu miere, cartofi si sos de iaurt din: cotlete de porc, cartofi, miere, portocala, ulei de masline, coriandru, paprika, sare, piper, usturoi, iaurt, dukkah.
Ingrediente:
- 4 cotlete subţiri de porc
- 2 cartofi mari, în coajă, tăiaţi în felii groase
- ceaşcă cu miere
- coaja şi sucul de la 1/2 portocală
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1/2 linguriţă cu coriandru
- 1/2 linguriţă cu paprika
- sare de mare şi piper negru
- 1 ceaşcă cu iaurt grecesc
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- 1/4 ceaşcă cu dukkah
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C.
Intr-o cratiţă termorezistentă pune carnea şi feliile de cartofi.
Amestecă mierea cu coaja şi sucul de portocală, uleiul de măsline, coriandrul măcinat, paprika, sare si piper.
Stropeşte cu acest amestec carnea şi cartofii. Acoperă-le bine.
Coace timp de 20-30 minute, sau până când carnea şi cartofii s-au copt şi devin maronii.
Amestecă iaurtul cu usturoiul şi 2 linguriţe cu dukkah. Asezonează cu sare şi piper.
Stropeşte carnea şi cartofii cu restul de dukkah şi serveşte cu sosul de iaurt.
Cotlete de porc cu miere, cartofi si sos de iaurt
Pofta buna!