Cotlete de porc cu miere, cartofi si sos de iaurt

Printeaza

Cotlete de porc cu miere, cartofi si sos de iaurt din: cotlete de porc, cartofi, miere, portocala, ulei de masline, coriandru, paprika, sare, piper, usturoi, iaurt, dukkah.

 

Ingrediente:

  • 4 cotlete subţiri de porc
  • 2 cartofi mari, în coajă, tăiaţi în felii groase
  • ceaşcă cu miere
  • coaja şi sucul de la 1/2 portocală
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă cu coriandru
  • 1/2 linguriţă cu paprika
  • sare de mare şi piper negru
  • 1 ceaşcă cu iaurt grecesc
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 1/4 ceaşcă cu dukkah

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 220°C.

Intr-o cratiţă termorezistentă pune carnea şi feliile de cartofi.

Amestecă mierea cu coaja şi sucul de portocală, uleiul de măsline, coriandrul măcinat, paprika, sare si piper.

Stropeşte cu acest amestec carnea şi cartofii. Acoperă-le bine.

Coace timp de 20-30 minute, sau până când carnea şi cartofii s-au copt şi devin maronii.

Amestecă iaurtul cu usturoiul şi 2 linguriţe cu dukkah. Asezonează cu sare şi piper.

Stropeşte carnea şi cartofii cu restul de dukkah şi serveşte cu sosul de iaurt.

 

 

Cotlete de porc cu miere, cartofi si sos de iaurt

Cotlete de porc cu miere, cartofi si sos de iaurt

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.