Budinca cu nucsoara si ghimbir

Printeaza

Budinca cu nucsoara si ghimbir din: unt, lapte, oua, zahar, biscuiti, coaja de lamaie, nucsoara, ghimbir, lemon.

Ingrediente:Budinca cu nucsoara si ghimbir

  • unt, pentru uns vasul
  • 600 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 75 g de biscuiţi măcinaţi (sau pişcoturi)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă de nucşoară
  • 1/2 linguriţă de ghimbir
  • lemon curd

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge cu unt un vas termorezistent.

Se pune laptele la fiert. Intre timp, se amestecă patru linguri de zahăr cu biscuiţii, coaja de lămâie, nucşoara şi ghimbirul.

Când laptele a dat în clocot, se ia de pe foc şi se adaugă amestecul de biscuiţi. Intr-un bol, se bat bine (cu mixerul sau cu un tel) trei gălbenuşuri şi un ou, apoi se încorporează în compoziţia cu lapte şi se lasă deoparte 30 de minute.

După ce au trecut 30 de minuţe, se dă vasul la cuptor timp de 50 de minute. Intre timp, albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă gradat patru linguri de zahăr şi se bat din nou, până stau ţepene.

Se scoate vasul din cuptor, se întinde deasupra aluatului un strat generos de lemon curd, se adaugă bezeaua cu lingura. Se dă din nou la cuptor 10-15 minute, până se rumeneşte bezeaua.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.