Budinca cu nucsoara si ghimbir
PrinteazaBudinca cu nucsoara si ghimbir din: unt, lapte, oua, zahar, biscuiti, coaja de lamaie, nucsoara, ghimbir, lemon.
- unt, pentru uns vasul
- 600 ml de lapte
- 4 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 75 g de biscuiţi măcinaţi (sau pişcoturi)
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1/2 linguriţă de nucşoară
- 1/2 linguriţă de ghimbir
- lemon curd
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge cu unt un vas termorezistent.
Se pune laptele la fiert. Intre timp, se amestecă patru linguri de zahăr cu biscuiţii, coaja de lămâie, nucşoara şi ghimbirul.
Când laptele a dat în clocot, se ia de pe foc şi se adaugă amestecul de biscuiţi. Intr-un bol, se bat bine (cu mixerul sau cu un tel) trei gălbenuşuri şi un ou, apoi se încorporează în compoziţia cu lapte şi se lasă deoparte 30 de minute.
După ce au trecut 30 de minuţe, se dă vasul la cuptor timp de 50 de minute. Intre timp, albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă gradat patru linguri de zahăr şi se bat din nou, până stau ţepene.
Se scoate vasul din cuptor, se întinde deasupra aluatului un strat generos de lemon curd, se adaugă bezeaua cu lingura. Se dă din nou la cuptor 10-15 minute, până se rumeneşte bezeaua.
Pofta buna!