Crema de pepene galben
PrinteazaCrema de pepene galben din: pepene galben, portocala, esenta de rom, branza dulce, frisca, zahar pudra, gelatina, unt.
Ingrediente:
- 1 pepene galben de 1 kg
- 1 portocală
- 2 linguri esenţă de rom
- 150 g brânză dulce de vacă
- 200 g frişcă
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 plic gelatină
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Tai pepenele în jumătate, pui o parte la frigider, iar din cealaltă parte scoţi miezul şi-l tai bucăţele. Stropeşti miezul cu zeama de portocală şi esenţa de rom şi-l laşi aşa ca să-şi înobileze gustul.
Freci brânza cu untul până devin o cremă, apoi adaugi toată frişca bătută, zahărul pudră şi pepenele galben tăiat bucăţele, scurs de sucul în care a stat. Topeşti gelatina cu 100 ml apă pe baie de aburi, o laşi să se răcească amestecând mereu până ajunge la temperatura degetului.
O adaugi în crema de brânză, amesteci şi o dai la frigider. Tai jumătatea de pepene rămas în 2 felii mai mari, apoi fiecare felie în jumătate pe lăţime, astfel încât să obţii nişte triunghiuri. Pui pe fiecare bucată de pepene 2 linguri cremă de brânză şi decorezi cu felii de portocală.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema de pepene galben