Chiftele cu bacon si portocale
PrinteazaChiftele cu bacon si portocale din: bacon sau pancetta, unt, ceapa, usturoi, portocala, pesmet, salvie, alune de padure, ou.
- 150g de bacon sau pancetta, gata tăiat în cuburi
- 75g de unt
- 2 cepe, tocate fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- coaja rasă de la 1 portocală
- 200g de pesmet proaspăt (sau firimituri de pâine de 1 zi)
- 2 linguri de salvie tocată
- 50g alune de pădure, prăjite şi tocate grosier
- 1 ou, bătut
Mod de preparare:
Incinge o tigaie mare şi adaugă baconul. Prăjeşte-l 2-3 minute, până începe să devină auriu. Scoate-l din tigaie cu o paletă şi lasă-l deoparte. Adaugă untul, ceapa şi usturoiul în tigaie şi căleşte-le 4-5 minute, amestecând ocazional, la tigaia de pe foc şi transferă amestecul lângă bacon. Lasă la răcit.
Incinge cuptorul la 180°C. Adaugă coaja de portocală, pesmetul proaspăt, salvia şi alunele în amestecul de ceapă şi combină-le. Asezonează, apoi adaugă suficient ou cât să obţii o compoziţie legată, însă nu prea umedă.
Foloseşte-o pentru a umple curcanul sau modeleaz-o în bile, aşază-le într-o tavă şi coace-le 30 de minute.
Pofta buna!