Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere
PrinteazaChifle umplute cu ceapa si branza Guyere din: faina, drojdie, zahar, ulei, unt, ceapa, branza Gruyere, cimbru.
Ingrediente:
- 500g de făină, plus extra pentru presărat
- 1 plic de 7g de drojdie uscată
- un praf de zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe un cub de unt
- 2 cepe, feliate subţire
- 140g de brânză Gruyere, rasă
- 1 lingură frunze de cimbru
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, combină făina, drojdia, zahărul şi 1 linguriţă de sare.
Fă o adâncitură în centrul compoziţiei şi adaugă 350ml de apă călduţă, omogenizând până obţii un aluat potrivit – dacă este prea umed, mai adaugă puţină făină, iar dacă este prea uscat, mai adaugă puţină apă.
Aluatul ar trebui să fie moale, dar nu lipicios. Transferă-I pe o suprafaţă presărată cu făină şi frământă-l 10 minute, până devine elastic şi fin.
Pune-I într-un bol mare tapetat cu făină, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l la dospit într-un loc cald, până când îşi dublează volumul (va dura 45 de minute -1 oră).
In timp ce aluatul dospeşte, încinge 2 linguri de ulei şi untul într-o tigaie nonaderentă. Adaugă ceapa, amestecă şi găteşte-o 10-15 minute la foc mediu, până se înmoaie şi devine aurie.
Las-o să se răcească, apoi adaugă brânza, frunzele de cimbru, sare şi piper, apoi amestecă.
După ce aluatul a dospit şi şi-a dublat volumul, apasă-l pentru a elimina buzunarele mari de aer, apoi împarte-l în 12 bile.
Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde bilele de aluat pentru a obţine discuri de 10cm.
Pune o lingură cu vârf de umplutură în centrul fiecărui disc, apoi uneşte marginile pentru a sigila umplutura înăuntru.
Procedează la fel cu toate discurile, păstrând puţină umplutură pentru mai târziu.
Unge o tavă cu ulei şi aşază bilele în ea, pe rânduri, cu partea împăturită în jos, pentru a nu se desface.
Acoperă-le cu folie alimentară unsă cu puţin ulei şi lasă-le la dospit într-un loc cald alte 30 de minute.
Incinge cuptorul la 220°C. După ce chiflele au dospit şi încep să se unească, îndepărtează folia alimentară, toarnă deasupra uleiul rămas, în fir subţire, apoi distribuie uniform umplutura de ceapă rămasă.
Coace-le 10 minute, apoi redu temperatura la 200°C şi coace-le încă 10 minute. Chiflele trebuie să fie aurii şi crocante la bază.
Lasă-le să se răcească înainte de a le servi.
Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere
Pofta buna!
Eu as baga ceva carnita in chiflele astea 🙂