Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere

Printeaza

Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere din: faina, drojdie, zahar, ulei, unt, ceapa, branza Gruyere, cimbru.

Ingrediente:

  • 500g de făină, plus extra pentru presărat
  • 1 plic de 7g de drojdie uscată
  • un praf de zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe un cub de unt
  • 2 cepe, feliate subţire
  • 140g de brânză Gruyere, rasă
  • 1 lingură frunze de cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, combină făina, drojdia, zahărul şi 1 linguriţă de sare.

Fă o adâncitură în centrul compoziţiei şi adaugă 350ml de apă călduţă, omogenizând până obţii un aluat potrivit – dacă este prea umed, mai adaugă puţină făină, iar dacă este prea uscat, mai adaugă puţină apă.

Aluatul ar trebui să fie moale, dar nu lipicios. Transferă-I pe o suprafaţă presărată cu făină şi frământă-l 10 minute, până devine elastic şi fin.

Pune-I într-un bol mare tapetat cu făină, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l la dospit într-un loc cald, până când îşi dublează volumul (va dura 45 de minute -1 oră).

In timp ce aluatul dospeşte, încinge 2 linguri de ulei şi untul într-o tigaie nonaderentă. Adaugă ceapa, amestecă şi găteşte-o 10-15 minute la foc mediu, până se înmoaie şi devine aurie.

Las-o să se răcească, apoi adaugă brânza, frunzele de cimbru, sare şi piper, apoi amestecă.

După ce aluatul a dospit şi şi-a dublat volumul, apasă-l pentru a elimina buzunarele mari de aer, apoi împarte-l în 12 bile.

Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde bilele de aluat pentru a obţine discuri de 10cm.

Pune o lingură cu vârf de umplutură în centrul fiecărui disc, apoi uneşte marginile pentru a sigila umplutura înăuntru.

Procedează la fel cu toate discurile, păstrând puţină umplutură pentru mai târziu.

Unge o tavă cu ulei şi aşază bilele în ea, pe rânduri, cu partea împăturită în jos, pentru a nu se desface.

Acoperă-le cu folie alimentară unsă cu puţin ulei şi lasă-le la dospit într-un loc cald alte 30 de minute.

Incinge cuptorul la 220°C. După ce chiflele au dospit şi încep să se unească, îndepărtează folia alimentară, toarnă deasupra uleiul rămas, în fir subţire, apoi distribuie uniform umplutura de ceapă rămasă.

Coace-le 10 minute, apoi redu temperatura la 200°C şi coace-le încă 10 minute. Chiflele trebuie să fie aurii şi crocante la bază.

Lasă-le să se răcească înainte de a le servi.

 

Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere

Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Eu as baga ceva carnita in chiflele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.