Somon in crusta de susan
PrinteazaSomon in crusta de susan din: file de somon, susan, ulei, sare, piper, piure de sfecla, piure de morcov, dovlecel, salata, usturoi.
- 2 fileuri de somon
- 20 g susan alb
- 10 g susan negru
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 100 g piure de sfeclă
- 50 g piure de morcov
- 1 dovlecel
- mix salată
Pentru sos:
- 75 ml ulei de măsline
- 50 ml zeamă de lămâie
- căţel usturoi zdrobit
Mod de preparare:
Tai dovleceii felii subţiri pe lung, le opăreşti aproximativ 5-10 secunde, apoi le scoţi în apă rece şi le ţii până când se răcesc. Le scurgi. Usuci peştele şi îl dai cu sare şi piper.
Combini susanul alb cu cel negru, apoi treci fileurile de peşte prin acest amestec. Pentru sos, amesteci bine uleiul cu zeama de lămâie, adaugi usturoiul zdrobit şi mixezi bine.
Prăjeşti fileurile în ulei pe toate părţile până când se rumeneşte susanul, apoi le scoţi. Aşezi pe o farfurie piure de sfeclă şi de morcov, un fileu de peşte, feliile de dovlecel şi mixul de salată.
Serveşti stropit cu sos.
Somon in crusta de susan
Pofta buna!