Somon in crusta de susan

Printeaza

Somon in crusta de susan din: file de somon, susan, ulei, sare, piper, piure de sfecla, piure de morcov, dovlecel, salata, usturoi.

Ingrediente:Somon_in_crusta_de_susan

  • 2 fileuri de somon
  • 20 g susan alb
  • 10 g susan negru
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 100 g piure de sfeclă
  • 50 g piure de morcov
  • 1 dovlecel
  • mix salată

Pentru sos:

  • 75 ml ulei de măsline
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • căţel usturoi zdrobit

 

Mod de preparare:

Tai dovleceii felii subţiri pe lung, le opăreşti aproximativ 5-10 secunde, apoi le scoţi în apă rece şi le ţii până când se răcesc. Le scurgi. Usuci peştele şi îl dai cu sare şi piper.

Combini susanul alb cu cel negru, apoi treci fileurile de peşte prin acest amestec. Pentru sos, amesteci bine uleiul cu zeama de lămâie, adaugi usturoiul zdrobit şi mixezi bine.

Prăjeşti fileurile în ulei pe toate părţile până când se rumeneşte susanul, apoi le scoţi. Aşezi pe o farfurie piure de sfeclă şi de morcov, un fileu de peşte, feliile de dovlecel şi mixul de salată.

Serveşti stropit cu sos.

Somon in crusta de susan

Somon_in_crusta_de_susan

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.