Chec italian cu crema de branza
PrinteazaChec italian cu crema de branza din: fructe uscate, nuci, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza, alccol sau compot.
- 400 g fructe uscate, după dorinţă
- 250 g nuci sfărâmate
- 500 g unt
- 500 g zahăr
- 8 ouă
- 620 g făină
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 2 linguriţe de ghimbir ras
- 500 g cremă de brânză
- 6-7 linguri de alcool sau compot
Mod de preparare:
Inmoi fructele uscate în 6 linguri de alcool sau compot şi le laşi aşa peste noapte. A doua zi, le tai bucăţele.
Amesteci untul moale cu 300 g de zahăr până obţii o cremă. Baţi ouăle şi le torni în compoziţia cu unt. Dai deoparte 2-3 linguri de fructe uscate, iar restul le amesteci cu făina, ghimbirul ras, bicarbonatul şi nucile sfărâmate. La această compoziţie adaugi amestecul de unt cu ouă.
Aluatul format îl pui într-o tavă cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul neîncălzit în prealabil, setat la temperatura de 140 °C 2-3 ore, până trece testul scobitorii. Laşi checul să se răcească în tavă.
Intre timp, baţi crema de brânză cu restul de zahăr până se topeşte. La final, adaugi cele ţiouă linguri de fructe uscate.
Checul îl tai în trei felii şi-l umpli cu crema de brânză.
Chec italian cu crema de branza
Pofta buna!