Boboci cu migdale
PrinteazaBoboci cu migdale din: migdale, zahar, unt, aluat de cozonac.
- 250 g migdale
- 150 g zahăr tos
- 150 g unt
- 400 g aluat de cozonac
Mod de preparare:
Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se toacă mărunt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici de 5 cm, se ung cu unt şi se tăvălesc prin migdalele măcinate.
Se aşează una lângă alta într-o formă de şarlotă unsă cu unt şi se pune la cald. Când a crescut trei sferturi se bagă la cuptor moderat, 40 de minute. Se răstoarnă pe un platou şi, separat, se serveşte cu sos de vanilie.
Sos de vanilie: 600 ml lapte, 3 gălbenuşuri, o linguriţă făină, un plic zahăr vanilat. Gălbenuşurile se freacă împreună cu zahărul până se obţine o cremă omogenă.
Se adaugă făina în ploaie, apoi laptele fierbinte, puţin câte puţin, amestecând continuu, la foc domol. Când sosul s-a îngroşat se adaugă zahărul vanilat.
Poftă bună!