Minitarte cu mere
PrinteazaMinitarte cu mere din: foitaj, zahar, unt, mere, scortisoara, fulgi de unt.
- 150 g foietaj (congelat)
- 75 g zahăr
- 25 g unt
- 2-3 mere
- 1 lingură de zahăr cu scorţişoară
- 20 g fulgi de unt
Mod de preparare:
Foietajul se dezgheaţă. Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C. Din zahăr şi unt se pregăteşte un caramel de culoare deschisă, care se toarnă în 8 forme termorezistente (cca 7 cm).
Merele se cojesc, se îndepărtează cotorul şi se taie felii. Acestea se aşează în forme, apoi se presară pe deasupra zahărul cu scorţişoară şi fulgii de unt.
Foietajul se întinde pe suprafaţa de lucru şi se decupează 8 cercuri puţin mai mari decât formele. Aluatul se aşează peste forme şi se presează bine pe margini.
Se fac găurele cu o scobitoare. Minitartele se coc circa 20 de minute, apoi se răstoarnă şi se servesc calde sau reci.
Minitarte cu mere
Pofta buna!