Supa inghetata de rosii
PrinteazaSupa inghetata de rosii din: rosii, vin, gin, sare, piper, busuioc.
- 1 kg roşii cărnoase
- 500 ml supă de carne concentrată
- 8 linguri vin roşu
- 1-2 linguri de boabe de piper verde la borcan
- 4-6 linguri de gin
- sare
- câteva fâşii de frunze de busuioc pentru ornat
Mod de preparare:
Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, se îndepărtează coaja şi seminţele, se taie mărunt şi se pasează cu mixerul vertical. Se toarnă pe deasupra supa rece de carne şi vinul roşu şi se amestecă bine. Urmează boabele de piper verde.
Supa se asezonează după aceea cu ginul şi cu sarea. Se păstrează la congelator circa 2 ore.
In continuare, se bate cu telul bine şi se mai bagă o dată ta congelator. Se repetă această procedură încă o dată sau de două ori, până când s-a format un sorbet.
Supa îngheţată de roşii se aranjează în boluri şi se ornează cu fâşii de frunze de busuioc.
Supa inghetata de rosii
Pofta buna!