Prajitura de dovleac cu seminte de pin
PrinteazaPrajitura de dovleac cu seminte de pin din: unt, pulpa de dovleac, oua, zahar, sare, faina, praf de copt, seminte de pin.
- 150 g unt
- 300 g pulpă de dovleac
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- sare
- 300 g făină
- 1 pachet de praf de copt
- 100 g seminţe de pin
- grăsime pentru formă
- făină pentru formă zahăr pudră
- 12 mini-dovleci din marţipan
Mod de preparare:
Unt se topeşte, apoi se lasă la răcit. Se unge o formă şi se pudrează cu făină. Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Pulpa de dovleac se rade pe răzătoarea mare sau se taie foarte mic.
Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi o priză de sare. Se adaugă untul răcit şi se bate în continuare.
Făina se amestecă cu praful de copt şi se înglobează puţin câte puţin în spumă. La final, se amesteca totul cu seminţele de pin şi cu dovleacul.
Aluatul se umple în forma pregătită în avans şi se coace 45-60 de minute. Se testează dacă s-a copt cu ajutorul unei scobitori.
Prăjitura coaptă se scoate din cuptor, se lasă în formă aproximativ 10 minute, apoi se desprinde cu grijă de pe margini şi se răstoarnă pe un platou. După ce se răceşte, se ornează cu zahăr pudră şi cu dovlecii de marţipan şi se serveşte.
Prajitura de dovleac cu seminte de pin
Pofta buna!