Frigarui de carne
PrinteazaFrigarui de carne din: carne de porc, paine, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper, mustar, cimbru, dovleac, ceapa, vanata, ardei, otet, cuisoare, zahar, coriandru, stafide.
Ingrediente:
- 750 g carne de porc de şniţel
- 6 felii de pâine toast
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 3-4 linguri de ulei
- sare
- piper
- 1 lingură de muştar
- 1/2 de linguriţă de cimbru
- 500 g pulpă de dovleac
- 4 cepe
- 1 vânătă
- 1 ardei iute
- 4 cuişoare
- 1 linguriţă de cimbru
- 1 1/2 de linguriţe de zahăr
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- 5 linguri de oţet de vin
- 1 linguriţă de pastă de tomate
- 2 linguri de stafide
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură. Toastul se taie în sferturi, ceapa verde se curăţă şi se taie în bucăţi de un deget.
Pătrunjelul se spală, se scutură de apă, se aleg numai frunzele şi se toacă mărunt. Uleiul se amestecă cu sarea, piperul, muştarul şi cimbrul, apoi cu carnea, pâinea, ceapa şi pătrunjelul. Se lasă să se întrepătrundă aromele, în vas acoperit, timp de o oră.
Ingredientele se înşiră alternativ pe frigărui şi se rumenesc 10 minute pe toate părţile. Pentru chutney se taie dovleacul cubuleţe.
Ceapa se cojeşte şi se taie inele. Vinetele se curăţă, se spală şi se taie cuburi mici. Ardeiul iute se spală, se taieîn jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se toacă mărunt.
Legumele de mai sus se prăjesc în ulei de măsline, apoi se adaugă condimentele, oţetul şi pasta de tomate. Se toarnă puţină apă pe deasupra şi se clocoteşte totul la foc mic o oră sau o oră şi jumătate.
Chutney-ul se mai asezonează o dată după gust, se amestecă cu stafidele şi se lasă să stea 30 de minute.
Frigarui de carne
Pofta buna!
Incoming search terms:
- hisyck