Pulpe de pui cu sos
PrinteazaPulpe de pui cu sos din: pulpe de pui, pasta de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, sare, piper, zahar, sos chilli, piersici, sherry.
- 8 pulpe inferioare de pui
- 2 linguriţe de pastă de curry roşu
- ceapă
- căţei de usturoi
- bucată de ghimbir proaspăt mărunţit
- linguri de ulei
- 1 linguriţă de ulei de susan
- sare
- piper
- zahăr
- 8 linguri de sos chilli
- 4-5 jumătăţi de piersici
- 75 ml sherry sau vin alb de Porto
Mod de preparare:
Pulpele de pui se freacă bine cu pasta de curry pe toate părţile şi se lasă la marinat o oră.
Ceapa, usturoiul şi ghimbirul se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul şi se călesc în el ceapa, ghimbirul şi usturoiul. Pulpele de pui se curăţă de pasta de curry, care se păstrează deoparte.
Pulpele se prăjesc în aceeaşi grăsime pe toate părţile.
Pasta de curry se amestecă cu circa 125 ml de apă călduţă şi se toarnă peste pulpele de pui. Se sărează, se piperează şi se presară pe deasupra puţin zahăr, apoi se lasă să stea acoperite circa 10 minute.
Intre timp se pasează cu mixerul sosul chilli şi piersicile tăiate mărunt. Se adaugă sherry-ul sau vinul de Porto şi se omogenizează totul într-un sos subţire.
La final, pulpele de pui se servesc cu sosul.
Pulpe de pui cu sos
Pofta buna!