Reteta gogosi umplute
PrinteazaReteta gogosi umplute din: faina, sare, unt, zahar, galbeenus, drojdie, lapte, ulei.
- 500 g făină
- 1 priză de sare
- 75 g unt
- 50 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 de cub de drojdie
- 200 ml lapte călduţ
- făină pentru suprafaţa de lucru
- gem la alegere pentru umplutură
- ulei sau unt pentru prăjit
- zahăr cristalin
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun făina, sarea, untul moale, zahărul şi gălbenuşul. Drojdia se amestecă cu laptele călduţ, apoi se frământă împreună cu mixul pe bază de făină, rezultând un aluat omogen, care se dospeşte acoperit circa o oră.
Aluatul se frământă bine pe o suprafaţă de lucru acoperită cu făină şi se întinde cu făcăleţul în strat de un centimetru. Se decupează apoi din jumătate de foaie cercuri cu un diametru de cca 8 cm.
In mijlocul cercurilor se pune gem. Pe deasupra se aşează cealaltă jumătate a aluatului, din care se decu pează din nou cercurile. Se lasă apoi la dospit 30 de minute (acoperite) pe un fund de lemn.
Grăsimea se încinge la 160 °C. Bucăţile de aluat se prăjesc pe rând întâi pe partea superioară cu capac, apoi se întorc şi se mai prăjesc neacoperite încă aproximativ 3 minute. La final se mai întorc o dată şi se mai rumenesc un minut.
Se scot din tigaie, se scurg de grăsime şi se tăvălesc prin zahăr cât sunt încă calde.
Reteta gogosi umplute
Pofta buna!
Foarte bune gogosile