Clatite cu branza de capra si mere
PrinteazaClatite cu branza de capra si mere din: faina, oua, sare, lapte, unt, Calvados, mere, unt, camembert de capra, cimbru.
- 300 g făină
- 4 ouă
- sare
- 500 ml lapte
- 1 lingură de unt topit
- 8 cl Calvados
- 2 mere
- 2linguri de unt
- 200 g camembert de capră
- 1 vârf de cuţit de frunzuliţe de cimbru
Mod de preparare:
Din amestecarea făinii cu ouăle, cu o priză de sare şi cu lâptele rezultă un aluat omogen. Se adaugă apă până când acesta se subţiază, apoi untul topit şi coniacul. Aluatul se lasă (acoperit) la dospit minim 20 de minute.
Se preîncălzeşte cuptorul la 50 °C.
Din aluat se prăjesc fără ulei într-o tigaie specială 12 clătite foarte subţiri, care se păstrează în cuptorul preîncălzit la 50 °C.
Merele se spală, se şterg de apă şi se curăţă de sâmburi, apoi se taie felii subţiri. Se topeşte unt într-o tigaie, în care se prăjesc apoi încet merele până se înmoaie.
Camembertul de capră se taie, de asemenea, felii şi se aşează peste mere. Se presară pe deasupra frunzuliţele de cimbru. Se acoperă tigaia, lăsându-se brânza la topit.
La final, se umplu clătitele cu amestecul de brânză şi mere, se aranjează pe farfurii şi se servesc.
Clatite cu branza de capra si mere
Pofta buna!
Imi dai si mie din clatitele astea?