Frittata de sparanghel cu dip

Printeaza

Frittata de sparanghel cu dip din: sparanghel, oua, busuioc, parmean, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, branza cu verdeata, maioneza, smantana, lamaie, iaurt, mustar.

Ingrediente:Frittata de sparanghel cu dip

  • 500 g sparanghel verde
  • 8 ouă
  • 1/2 de legătură de busuioc
  • 4 linguri de parmezan proaspăt ras nucşoară
  • 3 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • sare
  • piper
  • 150 g brânză fină cu verdeaţă
  • 4 linguri de maioneză cu lămâie
  • 3 linguri de smântână dulce
  • 75 g iaurt
  • 1 linguriţă de muştar

 

Mod de preparare:

Sparanghelul verde se spală, partea de jos se cojeşte, apoi se taie cu totul în bucăţi cu o lungime de circa 4 cm. Tijele mai groase se taie şi pe lungime în jumătate.

Intr-un vas se bat ouăle şi se sărează.

Busuiocul se spală şi se scutură de apă, frun­zuliţele se aleg de pe tije, se ruip bucăţele şi se ames­tecă cu brânza, apoi se con­dimentează cu nucşoară proaspăt rasă.

Sparanghelul se prăjeşte pe toate părţile într-o tigaie cu ulei de măsline încins, până devine brun-auriu, se sărează şi se piperează.

Amestecul cu ouă se toarnă în tigaie peste sparanghel. Frittata se pră­jeşte pe ambrele părţi până se rumeneşte şi se taie la final în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură.

Se adaugă smântână, iaur­tul şi muştarul. Se asezo­nează după gust cu sare şi cu piper. Pentru dip se ames­tecă brânza cu verdeaţă cu maioneza cu lămâie.

 

Frittata de sparanghel cu dip

Frittata de sparanghel cu dip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.