Frittata de sparanghel cu dip
PrinteazaFrittata de sparanghel cu dip din: sparanghel, oua, busuioc, parmean, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, branza cu verdeata, maioneza, smantana, lamaie, iaurt, mustar.
- 500 g sparanghel verde
- 8 ouă
- 1/2 de legătură de busuioc
- 4 linguri de parmezan proaspăt ras nucşoară
- 3 linguri de ulei de măsline presat la rece
- sare
- piper
- 150 g brânză fină cu verdeaţă
- 4 linguri de maioneză cu lămâie
- 3 linguri de smântână dulce
- 75 g iaurt
- 1 linguriţă de muştar
Mod de preparare:
Sparanghelul verde se spală, partea de jos se cojeşte, apoi se taie cu totul în bucăţi cu o lungime de circa 4 cm. Tijele mai groase se taie şi pe lungime în jumătate.
Intr-un vas se bat ouăle şi se sărează.
Busuiocul se spală şi se scutură de apă, frunzuliţele se aleg de pe tije, se ruip bucăţele şi se amestecă cu brânza, apoi se condimentează cu nucşoară proaspăt rasă.
Sparanghelul se prăjeşte pe toate părţile într-o tigaie cu ulei de măsline încins, până devine brun-auriu, se sărează şi se piperează.
Amestecul cu ouă se toarnă în tigaie peste sparanghel. Frittata se prăjeşte pe ambrele părţi până se rumeneşte şi se taie la final în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură.
Se adaugă smântână, iaurtul şi muştarul. Se asezonează după gust cu sare şi cu piper. Pentru dip se amestecă brânza cu verdeaţă cu maioneza cu lămâie.
Frittata de sparanghel cu dip
Pofta buna!