Frigarui dulci-acrisoare
PrinteazaFrigarui dulci-acrisoare din: zahar, esenta de otet, pepene, zmeura, migdale, piept de pasare, ceapa, ulei, sare, piper.
- 225 g zahăr brun
- 1 lingură de esenţă de oţet de 25%
- 300 g pepene galben
- 250 g zmeură
- 50 g migdale tocate beţişoare
- 500 g file de piept de pasăre
- 3 cepe
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
125 ml de apă se fierb 5 minute cu zahărul şi cu esenţa de oţet. Pepenele se cojeşte, se curăţă de sâmburi şi se taie bucăţi. Zmeura se curăţă.
Peste fructe şi migdale se toarnă siropul, apoi se lasă să se întrepătrundă aromele 2 ore. Fileul se taie cubuleţe, cepele se curăţă şi se taie bucăţi mai mari, după care se înşiră alternativ pe frigărui.
Frigăruile se prăjesc în ulei încins circa 5 minute, se sărează şi se piperează, apoi se aranjează pe un platou pe patul de fructe.
Frigarui dulci-acrisoare
Pofta buna!
Foarte bune frigaruile