Gazpacho cu usturoi
PrinteazaGazpacho cu usturoi din: paine, ceapa, usturoi, castraveti, rosii, ardei, suc de rosii, supa de legume, lamaie, ulei de masline, sare, piper.
- 3 felii de pâine albă
- 4 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 300 g castraveţi
- 500 g roşii
- 3 ardei mari
- 600 ml suc de roşii
- 400 ml supă de legume rece
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pâinea albă se curăţă de coajă, se taie cubuieţe şi se înmoaie în apă rece (cu excepţia a trei linguri), după care se stoarce cu grijă de apă.
Se curăţă ceapa şi usturoiul. Ceapa se toacă foarte mărunt şi se pun deoparte 3 linguri pline.
Restul cepei, usturoiul şi pâinea albă stoarsă se pasează într-o pastă fină.
Castravetele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, apoi se curăţă de coajă, se taieîn jumătăţi şi se îndepărtează seminţele.
Ardeii se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, apoi se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se toacă mărunt.
Legumele, cu excepţia a câte 3 linguri din fiecare pentru ornat, se adaugă peste pasta pe bază de pâine. Se pasează totulîmpreună cu sucul de roşii, supa, zeama de lămâie şi cu uleiul.
Supa se asezonează cu sare şi cu piper şi se păstrează acoperită peste noapte în frigider.
Inainte de a fi servită, supa se amestecă cu circa 500 ml de apă rece ca gheaţa. Se toarnă în pahare şi se serveşte cu cubuleţe de legume şi de pâine presărate pe deasupra.
Gazpacho
Pofta buna!