Praline crocante cu migdale

Printeaza

Praline crocante cu migdale din: migdale, lamaie confiata, zahar, miere, lamaie, ulei, forme de praline.

Ingrediente:

  • 500 g migdale
  • 120 g coajă de lămâie confiată (Zitronat)
  • 500 g zahăr
  • 100 g miere
  • 1-2 linguri de zeamă de lămâie
  • ulei pentru uns placa
  • 24-30 forme de praline

 

Mod de preparare:

Migdalele se opăresc în apă clocotită circa un minut, până când se desprind primele coji. Apoi se curăţă şi se pun la uscat pe prosoape de hârtie.

Se păstrează 24 de migdale pentru ornat, iar restul se prăjesc fără grăsime într-o tigaie, după care se lasă la răcit.

Migdalele decojite se toacă fin. Coaja de lămâie confiată se .mărunţeşte împreună cu 2 linguri de zahăr.

Restul zahărului se caramelizează fără ulei într-o tigaie grea, amestecând continuu, până devine auriu.

Se adaugă mierea, zeama de lămâie şi migdalele. Se prăjeşte totul la foc mic, până când întreaga masă începe să trosnească.

Se înglobează coaja de lămâie mărunţită, apoi se varsă totul pe o placă din porţelan sau din marmură unsă cu ulei.

Masa se întinde cu ajutorul unei spatuleunsă cu ulei, se taie în circa 24 de bucăţi şi se formează bile mici. Bilele crocante din migdale se aşează în forme speciale pentru praline, se ornează cu câte o migdală şi se servesc.

 

Praline crocante cu migdale

Praline crocante cu migdale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.