Retete spaniole: Entremeses variados
PrinteazaEntremeses variados din: seminte de pin, ansoa, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, avocado, stafide, ciuperci, zucchini, piper, vin, branza Manchego, vinete, faina, usturoi, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 linguri de seminţe de pin
- 4 fileuri de anşoa
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de oţet balsamic alb
- sare
- piper negru
- 2 avocado copţi
- 2 linguri de stafide înmuiate
- 16 ciuperci champignon mari
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 zucchini tăiaţi cubuleţe
- piper
- 100 ml vin roşu sec
- 200 g brânză Manchego proaspăt rasă
- 2 vinete mici
- făină
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Pentru aguacate a la catalana se prăjesc fără grăsime seminţele de pin. Fileurile de anşoa se taie fâşii.
Uleiul se amestecă cu oţetul, cu sarea şi cu piperul. Avocadoul se taie în jumătăţi, se îndepărtează sâmburii, iar pulpa se taie felii. Se toarnă pe deasupra jumătate din marinadă.
Se adaugă stafidele uscate împreună cu seminţele de pin şi cu fileurile de anşoa. Se toarnă apoi restul marinadei pe deasupra.
Pentru ciupercile umplute se curăţă ciupercile, se freacă cu peria şi se îndepărtează picioruşele. Ciupercile se călesc în ulei, se umplu cu dovleceii, se piperează, după care se toarnă vinul. Se presară pe deasupra brânza şi se gratinează 4 minute sub gril.
Pentru berenjenas fritas se curăţă vinetele, se spală şi se taie felii. Se sărează şi se lasă şă stea 10 minute, apoi se clătesc cu apă şi se tamponează cu un prosop.
Vinetele se sărează, se piperează, se dau prin făină şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei. Usturoiul se curăţă şi se adaugă pe deasupra împreună cu pătrunjelul.
Entremeses variados
Pofta buna!