Creveti in sos Romesco
PrinteazaCreveti in sos Romesco din: rosie, usturoi, ardei uscat, ardei iute, otet, ulei de masline, paine, migdale, sare, piper, creveti.
Ingrediente:
- 1 roşie
- 5 căţei de usturoi
- 1 ardei uscat
- 1/2 de ardei iute uscat
- 1/2 linguri de oţet de vin
- 100 ml ulei de măsline
- felii mari de pâine albă
- 12 migdale decojite
- sare
- piper
- 350 g creveţi prefierţi
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Roşia se spală, se curăţă şi se pune într–o formă neunsă cu grăsime.
Se adaugă usturoiul curăţat. Se coc la cuptor circa 30 de minute.
Ardeiul şi ardeiul iute se pun la fiert într-o tigaie împreună cu 75 ml de apă şi 3 linguri de oţet de vin. Se clocotesc sub capac 5 minute, într-o altă tigaie seîncinge o lingură de ulei, în care se prăjeşte pâinea pe ambele părţi până când se rumeneşte, după care se scoate şi se pasează în blender.
Migdalele se prăjesc în uleiulîn care s-a rumenit pâinea şi se adaugă de asemenea în blender, împreună cu ardeii, usturoiul şi roşia, apoi se pasează.
Restul uleiului şi oţetului se toarnă pe deasupra, amestecând continuu, se sărează şi se piperează. Se trece totul printr-o sită şi se asezonează din nou, după gust.
Se umple o cratiţă cu sosul şi se serveşte împreună cu creveţii fierţi.
Creveti in sos Romesco
Pofta buna!