Kalamaria tiganita cu tzatziki

Printeaza

Kalamaria tiganita cu tzatziki din: castraveti, sare, iaurt, lamaie, menta, usturoi, calamari, piper, faina.

Ingrediente:

  • 2 castraveţi
  • sare
  • 400 g iaurt natural
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 3 linguri de mentă proaspătă tocată mărunt
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 kg calmari mici
  • piper
  • făină
  • ulei pentru prăjit
  • sferturi de lămâie pentru ornat

 

Mod de preparare:

Castraveţii se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi pe lungime şi seîndepărtează seminţele. Apoi se rad pe răzătoarea mare, se presară pe deasupra sare şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare timp de 15 minute.

Se amestecă iaurtul, zeama de lămâie şi menta. Se adaugă usturoiul fcurăţat şi zdrobit. La final seînglobează castraveţii. Salata se păstrează într-un bol acoperit.

Se trag tentaculele şi capul din corpurile calmarilor. Se îndepărtează membrana interioară şi măruntaiele.

Tentaculele se taie chiar de sub ochi. Se aruncă şi organele necesare masticaţiei.

Calmarii se spală, de pe corp se îndepărtează pieliţa şi se taie înotătoarele.

Corpul se taie în inele de circa 5 mm grosime. La final se usucă împreună cu tentaculele şi cu înotătoarele.

Uleiul se încinge pentru prăjit, calmarii se sărează şi se piperează şi se dau prin făină. Se prăjesc pe rând circa 3 minute, se scot şi se scurg de ulei. Se servesc cu tzatziki şi cu sferturi de lămâie.

 

Kalamaria tiganita cu tzatziki

Kalamaria tiganita cu tzatziki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.