Reteta de ardei umpluti

Printeaza

Reteta de ardei umpluti din: ceapa, ulei de masline, orez, ceapa, marar, patrunjel, menta, rosii, sare, piper, ardei, ulei.

Ingrediente:Reteta de ardei umpluti

  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 250 g orez cu bobul rotund
  • 1 legătură de ceapă verde
  • câte o legătură de mărar şi de pătrunjel cu frunza netedă
  • câteva frunzuliţe de mentă
  • 3 roşii
  • sare
  • piper
  • 12 ardei ascuţiţi (de culoare verde deschis)
  • ulei pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei de măsline până devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat şi scurs bine de apă şi se amestecă continuu timp de 10 minute.

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Verdeaţa se curăţă, se spală si se scutură de apă, apoi se toaca. Se adaugă toate peste ingredientele din tigaie şi se călesc împreună.

Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă în tigaie şi se fierbe totul în continuare. Se asezonează cu sare şi cu piper, atunci când orezul a absorbit tot lichidul. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C.

Ardeii se curăţă, se spală şi li se taie un capac. Se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se umplu cu amestecul pe bază de orez.

Se aşează într-o formă termorezistentă unsă cu ulei şi se coc circa o oră.

 

Reteta de ardei umpluti

Reteta de ardei umpluti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.