Reteta de ardei umpluti
PrinteazaReteta de ardei umpluti din: ceapa, ulei de masline, orez, ceapa, marar, patrunjel, menta, rosii, sare, piper, ardei, ulei.
- 2 cepe
- 2 linguri de ulei de măsline
- 250 g orez cu bobul rotund
- 1 legătură de ceapă verde
- câte o legătură de mărar şi de pătrunjel cu frunza netedă
- câteva frunzuliţe de mentă
- 3 roşii
- sare
- piper
- 12 ardei ascuţiţi (de culoare verde deschis)
- ulei pentru uns forma
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei de măsline până devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat şi scurs bine de apă şi se amestecă continuu timp de 10 minute.
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Verdeaţa se curăţă, se spală si se scutură de apă, apoi se toaca. Se adaugă toate peste ingredientele din tigaie şi se călesc împreună.
Roşiile se opăresc 30 de secunde în apă clocotită, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă în tigaie şi se fierbe totul în continuare. Se asezonează cu sare şi cu piper, atunci când orezul a absorbit tot lichidul. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C.
Ardeii se curăţă, se spală şi li se taie un capac. Se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se umplu cu amestecul pe bază de orez.
Se aşează într-o formă termorezistentă unsă cu ulei şi se coc circa o oră.
Reteta de ardei umpluti
Pofta buna!