Parfe de nes si scortisoara

Printeaza

 Parfe de nes si scortisoara din: frisca lichida, galbenusuri, zahar, nes, scortisoaraParfe de nes si scortisoara

Ingrediente:

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 4 gălbenuşuri
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingură nes
  • 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Freci nesul cu 2 linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi gălbenuşurile pe baie de aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar laşi vasul pe baie de aburi. Amesteci zahărul cu 20 ml apă rece şi fierbi siropul pe foc mic până se leagă.

Verifici consistenţa lui picurând puţin sirop pe o farfurie umedă. Dacă picătura rămâne rotundă şi nu se deformează, siropul este gata. Il torni călduţ în fir în gălbenuşurile frecate spumă şi continui să baţi până compoziţia se răceşte. în tot acest timp laşi nesul pe baie de aburi.

După ce s-a răcit compoziţia de gălbenuşuri încorporezi în ea nesul cu scorţişoară şi frişca lichidă. Dai îngheţata la congelator pentru 4 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.