Parfe de nes si scortisoara
PrinteazaParfe de nes si scortisoara din: frisca lichida, galbenusuri, zahar, nes, scortisoara
Ingrediente:
- 300 ml frişcă lichidă
- 4 gălbenuşuri
- 5 linguri zahăr
- 1 lingură nes
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Freci nesul cu 2 linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi gălbenuşurile pe baie de aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar laşi vasul pe baie de aburi. Amesteci zahărul cu 20 ml apă rece şi fierbi siropul pe foc mic până se leagă.
Verifici consistenţa lui picurând puţin sirop pe o farfurie umedă. Dacă picătura rămâne rotundă şi nu se deformează, siropul este gata. Il torni călduţ în fir în gălbenuşurile frecate spumă şi continui să baţi până compoziţia se răceşte. în tot acest timp laşi nesul pe baie de aburi.
După ce s-a răcit compoziţia de gălbenuşuri încorporezi în ea nesul cu scorţişoară şi frişca lichidă. Dai îngheţata la congelator pentru 4 ore.
Pofta buna!