Pui fript aromat
PrinteazaPui fript aromat din: mirin, usturoi, ulei, piept de pui, edamame, mazare, ceapa, ardei, ghimbir, iaurt.
- 1 lingură de mirin
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja şi zeama de la 1 1/2 lămâie
- 2 linguri ulei de susan
- 4 bucăţi mici de piept de pui, tăiate pe jumătate, pe lungime, pentru a obţine 8 bucăţi plate
- 300 g de edamame congelate
- 500 g de mazăre congelată
- 1 ceapă roşie, tocată fin
- 1-2 ardei iuţi roşii, seminţele îndepărtate, tocaţi
- o bucată de ghimbir, ras fin
- 100 g de iaurt degresat
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecă mirinul cu usturoiul, două treimi din coaja şi zeama de lămâie şi 1 lingură ulei de susan. Adaugă carnea de pui şi amestecă pentru a o glazura uniform.
Umple o cratiţă mare cu apă şi dă-o în clocot. Fierbe edamamele 4 minute, adaugă mazărea şi mai fierbe 2 minute. Scurge-le şi lasă-le deoparte.
Pune din nou cratiţa pe foc şi adaugă uleiul de susan rămas, ceapa, ardeiul iute roşu şi ghimbirul. Căleşte-le 4 minute, până când încep să se frăgezească.
Adaugă edamamele şi mazărea, apoi zdrobeşte totul până obţii un piure grosier, la de pe foc şi adaugă iaurtul, împreună cu coaja şi zeama de lămâie rămase. Adaugă puţină apă, dacă e nevoie.
Intre timp, încinge o tigaie-grill la foc mare şi frige puiul câte 3-4 minute pe fiecare parte, până când
se rumeneşte şi capătă urme de grill. Pune piureul în patru farfurii, aşază puiul deasupra şi serveşte.
Pui fript aromat
Pofta buna!