Burgeri cu macaroane
PrinteazaBurgeri cu macaroane din: macaroane, unt, salota, faina, lapte, mustar, crema de branza, branza cheddar, ou, mozzarella, minichifle, sos.
Ingrediente:
- 500 g de macaroane
- 50 g de unt
- 3 şalote, tocate fin
- 50 g de făină
- 500 ml de lapte integral
- 1 lingură de muştar Dijon
- 100 g cremă de brânză
- 100 g de brânză cheddar, rasă
- 1 ou, bătut
- 300 g de mozzarella, tăiată în 36 de bucăţi
- 36 de minichifle asortate
- o pungă de valeriană
- sos barbecue
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Fierbe macaroanele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le.
Intre timp, topeşte untul într-o cratiţă mare, la foc mediu. Când s-a topit, pune şalotele şi căleşte-le la foc mic 10-15 minute, până când se înmoaie.
Adaugă făina, amestecă bine, apoi toarnă laptele încet, puţin câte puţin, amestecând bine de fiecare dată, pentru a obţine un sos fin. După ce ai adăugat tot laptele, continuă să fierbi sosul, amestecând până când se îngroaşă.
Adaugă muştarul, crema de brânză, brânza cheddar şi oul. Asezonează după gust.
Transferă macaroanele într-o tavă adâncă (a noastră avea 28 x 18cm) şi toarnă deasupra sosul de brânză, amestecând pentru a acoperi macaroanele uniform. Coace 20 de minute, până când încep să se rumenească uşor.
Scoate macaroanele din cuptor, lasă-le să se răcească, apoi refrigerează-le peste noapte.
In ziua următoare, încinge cuptorul la 190°C şi taie macaroanele în 36 de cuburi. Transferă-le în două tăvi, astfel încât cuburile să nu fie lipite. în mijlocul fiecărui bloc, împinge uşor câte o bucată de mozzarella.
Coace-le 10-15 minute sau până când încep să devină crocante pe margini şi brânza se topeşte. Pregăteşte minisandvişuri cu câte un cub de macaroane, fruzne de valeriană şi sos barbecue.
Burgeri cu macaroane
Pofta buna!
Vreau si eu din burgerii astia