Briose umplute
PrinteazaBriose umplute din: ardei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, rozmarin, faina, unt, apa calda, sare.
- 1 ardei gras
- 350 g şuncă de Praga
- 150 g caşcaval
- 1 gălbenuş
- pătrunjel
- rozmarin
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ceşcuţă cu apă caldă
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă şunca de Praga, ardeiul gras, caşcavalul, toate tăiate cubuleţe. Adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi puţin rozmarin. Amestecă repede făina cu untul. Fă în mijloc o adâncitură şi toarnă în ea apa călduţă şi un praf de sare. Frământă bine, strânge aluatul ca pe o minge şi lasă-l la rece o oră.
Intinde aluatul, taie din el cercuri şi umple formele de brioşe neunse. Repartizează uniform umplutura şi acoperă cu cercuri de aluat. Unge deasupra cu gălbenuşul şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Briose umplute
Pofta buna!