Plachie de peste
PrinteazaPlachie de peste din: peste, ciuperci, ceapa, rosii, ardei grasi, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper, cimbru, boia.
- 3-4 peşti măricei
- 1 cutie cu ciuperci
- 2 cepe
- 3 roşii
- 2 ardei graşi
- 1 lingură cu pastă de tomate
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- boia dulce
Mod de preparare:
Căleşte ceapa (rondele) împreună cu ardeii (felii) şi ciupercile (jumătăţi). Adaugă pasta de tomate, roşiile decojite, stinge cu vin şi condimentează din belşug cu sare, piper, cimbru, boia şi usturoi zdrobit. Lasă să fiarbă înăbuşit, la foc domol, cam 15 minute.
Răstoarnă legumele în vasul de lut. Presară pătrunjel, după care aşază peştele curăţat şi tăiat în bucăţi mari. Dă vasul la cuptor 20 de minute.
Serveşte fie cald, fie rece.
Plachie de peste
Pofta buna!