Vinete cu dovlecei si cascaval
PrinteazaVinete cu dovlecei si cascaval din: vinete, dovlecei, rosii, branza topita sau cascaval, patrunjel, ulei, faina, pesmet, sare, piper.
- 3 vinete
- 4 dovlecei
- 4 roşii
- 2 pachete brânză topită sau 250 g caşcaval
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml ulei
- 2 linguri făină
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi vinetele şi dovleceii în stil pijama, (o fâşie da, una nu), le tai apoi felii şi le presari cu sare. Aşezi peste ele un suport de lemn şi peste acesta o greutate care va ajuta legumele să-şi lase zeama. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Le scoţi pe şerveţele de hârtie care să absoarbă grăsimea. Ungi o tavă cu margarină, o presari cu pesmet, apoi aşezi un strat de felii de vinete, unul de brânză sau caşcaval, următorul de dovlecei.
Pui un alt strat de felii de brânză, peste care aranjezi roşiile decojite şi tăiate felii, presari sare, piper şi pătrunjel tocat şi mai aşezi un strat de brânză şi dai la cuptor, la foc moderat, pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!