Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa
PrinteazaSalata de cartofi noi cu ridichi si ceapa din: cartofi noi, ridichi, ceapa verde, sare, mustar, ceapa, ulei, otet.
- 1 kg cartofi noi
- 2 legături de ridichi
- 1 legătură ceapă verde
- sare
Pentru sos:
- 3 linguriţe de muştar fin
- 1 ceapă mică veche, albă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se curăţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Apoi se scurg. Ridichiile se spală şi se taie rondele fine, ceapa se taie cât mai mărunt.
Ceapa veche se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează de suc. Apoi, se amestecă muştarul, ceapa, oţetul şi uleiul.
Se toarnă sosul peste cartofii calzi, se presară ceapa nouă şi se lasă aşa, timp de 20 de minute, înainte de a o aduce la masă.
Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa
Pofta buna!