Paste cu 2 sosuri

Printeaza

Paste cu 2 sosuri

Paste cu 2 sosuri din: paste, unt, sare, spanac, oua, ulei, mustar, lamaie, castravete murat, patrunjel, piper.

 

Ingrediente:

  • 200 g paste sub formă de orez
  • linguri unt
  • sare

Ingrediente sosul de maioneză verde:

  • o mână de spanac
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei

Ingrediente sosul picant:

  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură muştar
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 castravecior murat
  • 3 fire pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Speli spanacul, îl pui la fiert cu o cană de apă, apoi îl scoţi şi îl pasezi fin. Fierbi un ou şi când e gata îl treci prin apă rece, îl cureţi şi ames­teci gălbenuşul fiert cu cel crud. Pui în fir uleiul şi la sfârşit adaugi 1 lingură din zeama de la spanac şi spanacul pasat, apoi potriveşti de sare şi piper.

Pregăteşti apoi sosul picant.Fierbi ouăle şi când sunt gata le cureţi, freci gălbenuşurile şi adaugi treptat uleiul, muştarul, zeama de lămâie şi castraveciorul murat.

Tai mărunt pătrunjelul şi-l adaugi în sos împreună cu sare, piper şi cimbru după gust. Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le scurgi bine şi le treci prin untul topit.

Le pui pe un platou cu cele 2 sosuri alături.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.