Placinta de spanac cu urda si marar
PrinteazaPlacinta de spanac cu urda si marar din: faina, apa, margarina, otet, oua, sare, spanac, marar, urda, oua, smantana.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 200 ml apă
- 100 g margarină
- 1 lingură oţet
- 2 gălbenuşuri
- sare
Pentru umplutură:
- 1 kg spanac
- 1 legătură mărar
- 500 g urdă
- 2 ouă
- 50 g smântână
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Pui într-un vas făina cernută, apa cu oţetul, margarina topită şi gălbenuşurile bătute, apoi sare după gust. Laşi aluatul, care trebuie să fie potrivit de tare, la rece, timp de 2 ore.
Pregăteşti umplutura aşa:
Cureţi şi speli spanacul şi mărarul, opăreşti spanacul şi îl laşi să se răcească. Tai mărarul mărunt şi baţi ouăle bine. Amesteci spanacul cu ouăle, urda şi cu mărarul şi pui şi puţină sare. Tapetezi o tavă cu margarină şi o presari cu făină.
Pui în tavă prima foaie, peste ea torni umplutura şi pui cea de-a doua foaie.
Dai plăcinta la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Poţi servi plăcinta atât rece, cât şi caldă.
Pofta buna!