Placinta de spanac cu urda si marar

Printeaza

Placinta de spanac cu urda si marar din: faina, apa, margarina, otet, oua, sare, spanac, marar, urda, oua, smantana.

Ingrediente:Placinta de spanac cu urda si marar

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 200 ml apă
  • 100 g margarină
  • 1 lingură oţet
  • 2 gălbenuşuri
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg spanac
  • 1 legătură mărar
  • 500 g urdă
  • 2 ouă
  • 50 g smântână

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Pui într-un vas făina cernută, apa cu oţetul, margarina topită şi gălbenuşurile bătute, apoi sare după gust. Laşi aluatul, care trebuie să fie potrivit de tare, la rece, timp de 2 ore.

Pregăteşti umplutura aşa:

Cureţi şi speli spanacul şi mărarul, opăreşti spanacul şi îl laşi să se răcească. Tai mărarul mărunt şi baţi ouăle bine. Amesteci spanacul cu ouăle, urda şi cu mărarul şi pui şi puţină sare. Tapetezi o tavă cu margarină şi o presari cu făină.

Pui în tavă prima foaie, peste ea torni umplutura şi pui cea de-a doua foaie.

Dai plăcinta la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Poţi servi plăcinta atât rece, cât şi caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.