Bezea cu visine
PrinteazaBezea cu visine din: faina, margarina, galbenus, zahar, praf de copt, esenta de vanilie, visine, gelatina.
Pentru blat:
- 300-400 g făină
- 150 g margarină
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 1 praf de copt
- 1 esenţă de vanilie
Pentru umplutura de vişine:
- 150 g zahăr
- 500 g vişine
- 1 esenţă de vanilie
- 1 plic gelatină
Pentru bezea:
- 4 albuşuri
- 150 g zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amesteci faina cu praful de copt, margarina moale, zahărul, esenţa de vanilie şi gălbenuşurile până obţii un aluat omogen, elastic, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute.
Intinzi aluatul într-o tava mai mica unsă şi tapetată şi-l dai la cuptor pentru 35 de minute.
Cureţi vişinele de sâmburi, le amesteci cu 150 g de zahăr şi le laşi deoparte 30 de minute. Le pui apoi pe foc cât să se topească bine zahărul, adaugi esenţa de vanilia şi gelatina.
Laşi pe foc mic cât să se topească gelatina şi dai deoparte. După ce s-a răcit puţin, întinzi compoziţia de vişine peste blatul copt.
Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi zeama de lămâie şi cu un poş o pui peste prăjitură. O mai dai la cuptor pentru încă 10-15 minute, cât să se rumenească bezeaua.
Bezea cu visine
Pofta buna!