Tocanita din cotlet cu ghebe
PrinteazaTocanita din cotlet cu ghebe din: cotlet, ceapa, ardei, ghebe, usturoi, ulei, sare, piper, boia, pasta de tomate, patrunjel.
- 500 g cotlet de porc dezosat
- 1 ceapă mare
- 1/2 ardei capia
- 1/2 ardei gras galben
- 250 g ghebe fierte
- 1 căţel mare de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 vârf de linguriţă de boia de ardei iute
- 2 linguri pastă de tomate
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli cotletul, îl tamponezi cu un şerveţel şi îl tai în bucăţi potrivite. Cureţi ceapa şi o toci. Ardeiul galben şi capia le toci cubuleţe, iar ghebele le tai bucăţele mici.
Incingi uleiul într-o cratiţă. Pui carnea, o rumeneşti puţin, adaugi ceapa, ardeiul gras galben, ardeiul capia şi le înăbuşi 2-3 minute, încorporezi ghebele, apoi torni apă, cât să acoperi carnea. Dai gust cu sare, piper, boia de ardei iute, pui un capac şi laşi să scadă la foc potrivit.
După un timp încerci carnea, să fie bine pătrunsă şi când este gata, zeama scăzută suficient, adaugi pasta de tomate şi usturoiul curăţat şi pisat. Mai dai 2-3 clocote şi tragi cratiţa de pe foc. Deasupra presari pătrunjel verde, tocat mărunt.
Tocanita din cotlet cu ghebe
Pofta buna!